Knowledge
Dom > Knowledge > Sadržaj
Шта је екстракт Бакопа Монниери?
- Jun 01, 2018 -

Бакопа монниери (водоносак, брахми, тимијана лисица, водени исусоп, биљка милости, индијски пенивол) је вишегодишња биљна трава рођена у мочварама јужне и источне Индије, Аустралије, Европе, Африке, Азије и Сјеверне и Јужне Америка. Бацопа је љековита биљка која се користи у Аиурведи, гдје је позната и као "Брахми", након брахме, творца бога хинду пантеона.


Бацопа монниери у Хидерабаду, Индија

То је неароматична биљка. Листови ове биљке сућни, дуготрајни и дебљине 4-6 мм (0,16-0,24 ин). Листови су обланцолатни и распоређени су супротно (насупрот декусату) на стаблу. Цвијеће су мале, актиноморфне и бијеле, са четири до пет латица. Његова способност раста у води чини га популарном биљном акваријумом. Може чак и да расте у благо србијанским условима. Пропагирање се често постиже срезима.


Обично расте у мочварним подручјима широм Индије, Непала, Шри Ланке, Кине, Пакистана, Тајвана и Вијетнама. Такође се налази на Флориди, на Хавајима и другим јужним државама Сједињених Америчких Држава, где се може гајити у влажним условима од рибњака или врта богова. Ова биљка се може узгајати хидропонично.